Edelsteenrolling en gua sha

De werking van edelsteenrollers en gua sha is iets die al vanouds bestaat in de Chinese geneeskunde.

Deze stimuleren in het gelaat de medianen die in verbinding staan met onze vitale organen van het lichaam. Door deze dagelijks gelaatsmassage zelf uit te voeren werkt dit niet alleen preventief (slow-aging) maar ook herstellend.  Neem 5 minuten per dag extra van je tijd en je zal een inmiddelijke verbetering zien van je doorbloeding en op langere termijn zal je ook een egalere en stevigere huid bekomen. Bewust omgaan met je huid en lichaam heeft sowieso een mindful effect omdat je zo beter kan voelen wat er omgaat in jezelf!

4 PIJLERS:

- een verhoogde en verbeterde lymfedrainage = betere detox van de huid

- een betere microcirculatie

- verminderde zwellingen en ontstekingen rond de ogen

- uitvlakken van de rimpels zodat ze minder zichtbaar worden

WELKE TE KIEZEN? Gua sha of edelsteenroller 

Dit is afhankelijk van welke intenties je hebt. De gua sha steen werkt sowieso dieper dan de roller op het niveau van de doorbloeding en bindweefsel. Het vraagt echter meer discipline dan de roller en hierin moet je eerlijk zijn tegenover jezelf! De roller heeft als voordeel dat deze makkelijker toegepast worden en een mooie start is, reeds al op jongere leeftijd. Bovendien werkt deze poriënverfijnend. Bekijk beiden als een sport voor de huid, want net als sport moet je blijven volhouden om resultaat te hebben, en bewegen is gezond ook voor de huid ;-).

SOORTEN: amethist roller of gua sha (3de oog chackra), Jade-en rozenkwartsroller of gua sha ( hartchacra), Toermalijn gua sha (aardend).